Strömforsin Ruukki
-
- - -
- - - 
 
Esitykset
Teatteripaketit
Lipunmyynti
Teatteri ja poppoo
Kesä 2012
Meistä kirjoitettua
Teatteri ja poppoo...
KESÄN 2014 päivitetty kokoonpano julkaistaan talven aikana. Lueskele sillä välin edellisten kausien juttuja.

Kesälle 2012 Ruukinmyllyn kesäteatterin porukka nauratti katsojia ensimmäisen kerran. Ammattilaisnäyttelijäryhmämme hurmasi ensimmäisen kauden rohkeat katsojamme vauhdikkaalla sovituksella ja ohjauksella.
Dramatisoinnista vastasi Essi Antikainen ja ammattilaisryhmämme ohjauksesta Juhana Rönnkvist.

Onnistuneen avauskauden jatkoksi tehtiin Maiju Lassilan tuotannon "Nuori Mylläri" teoksella kesällä 2013. Ohjaaja ja käsikirjoittaja sinetöivät liittonsa rakkauden kesänä joten pariskunta Rönnkvist vastaa tarinan dramatisoinnista ja ohjauksesta myös kaudella 2013. Myös näyttelijäkaarti pysyy lähes samana. Uutta verta ryhmään toivat Sanna ja Veli-Pekka Ristaniemi, joten takuuvarmaa lavaosaamista on luvassa myös tänä vuonna.
Roolihahmoista hilpeyttä ja herranpelkoakin niittänyt Konstaapeli Tahvanainen nähdään myös tulevana kaudella pitämässä kuria ja järjestystä yllä Ruukin kylänraitilla.
--------------------------------------------------------------------------

Kesäteatteripoppoomme koostuu teatterityön ammattilaisista, joiden toimesta Ruotsinpyhtään Ruukissa tullaan jatkossakin näkemään laadukasta, ja nauruhermoja kutkuttelevaa kesäteatteria upeassa ympäristössä.

 
Teatteriryhmää
Tekijätiedot
Tekijätiedot 2013:
Maiju Lassilan Nuori mylläri
Dramatisointi: Essi Rönnkvist
Ohjaus Juhana Rönnkvist
Tuottaja: Veli-Matti Koivula
Lavastus: Juhana Rönnkvist ja V-M Koivula
Puvustus: Työryhmä
Graafinen suunnittelu: Minna Marttila
Julistekuva: Hanna Tarkiainen

Rooleissa:
Pentti - Marko Lindholm
Junnus - Veli-Pekka Ristaniemi
Myrkky - Heikki Vilja
Hilkka - Essi Rönnkvist
Luukas Koikale - Seppo-Ilmari Siitonen
Raita - Sanna Ristaniemi
Sohvi - Heikki Vilja
Konstaapeli Tahvanainen - Seppo-Ilmari Siitonen
Hirmu - Veli-Pekka Ristaniemi
Hirmun Liisa - Sanna Ristaniemi


 
Teatteripoppoo
Esittelyt:

Heikki Vilja: näyttelijä

Heikki Vilja on reilu kolmikymppinen näyttelijä ja palkittu stand up -koomikko. Heikki valmistui Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta v.2008 teatteri-ilmaisun ohjaajaksi ja on työskennellyt näyttelijänä mm. Kokkolan ja Imatran kaupunginteattereissa. Tällä hetkellä hän toimii teatteri-opettajana Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulussa sekä kiertää koomikkona ympäri suomenmaata.


Marko Lindholm: näyttelijä

Marko Lindholm valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta 2010. Vuosituhannen vaihteesta asti teatterin moniottelijana toimineena hänellä on mittava kokemus niin näyttelijänä, ohjaajana kuin kouluttajanakin. Useilla näyttämöillä eri puolilla Etelä-Suomea esiintynyt Marko on näytellyt myös tv-sarjoissa ja -mainoksissa.


Seppo-Ilmari Siitonen: Raskaansarjan teatterintekijä, "takoja iänikuinen" - Seppo-Ilmarinen

Siitosten sukua Sortavalasta. Käynyt Teatterikoulun ohjaajalinjan ja sittemmin reilun kolmenkymmenen vuoden ajan kiertänyt Suomen teattereita pohjoisesta etelään ja idästä länteen ohjaten ja näytellen; siinä ohessa sitten opiskellut lisää teatterintekemistä opettamalla Metropolian ammattikorkeakoulussa tulevia
teatterintekijöitä. Tässäkin "Tulitikkujamme lainaamassa" saan riemukseni temmeltää monen entisen oppilaani rinnalla Loviisan upouuden Ruukinmyllyn kesäteatterin pakeilla.


Juhana Rönnkvist: ohjaaja, näyttelijä

Juhana Rönnkvist on kolmekymppinen teatterin monitaitaja. Hän on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja on toiminut näyttelijänä mm. Lahden kaupunginteatterissa ja Riihimäen teatterissa. Rönnkvistiltä löytyy myös laaja kokemus ohjaamisesta, jota hän on tehnyt eri puolilla Etelä-Suomea. Tällä hetkellä hän opettaa teatteria ja näyttelemistä Suomen suurimmassa nuorisoteatterissa Riihimäellä.


Essi Antikainen: dramaturgi, näyttelijä

Essi Antikainen on 29-vuotias teatteri-ilmaisun ohjaaja Hyvinkäältä. Hänellä on vahva näyttelijäkokemus mm. Mikkelin Teatterista. Tällä hetkellä hän päätyökseen opettaa teatteria ja näyttelijäntyötä Riihimäen nuorisoteatterissa, harrastajakentällä ja kouluissa. Antikainen myös ohjaa ja dramatisoi näytelmiä.

Sanna Ristaniemi: näyttelijä

Sanna Ristaniemi on 30-vuotias teatteri-ilmaisun ohjaaja. Sanna on tehnyt teatteria pienestä saakka, niin näyttelijänä kuin myöhemmin myös ohjaajana, käsikirjoittajana ja osallistavien menetelmien fasilitaattorina. Hän on työskennellyt samaisissa tehtävissä mm. Riihimäen Teatterissa, Suomen Kansallisteatterissa ja tv-sarjoissa.

Veli-Pekka Ristaniemi: näyttelijä

Tiedot, ja tarinat tulossa...


Veli-Matti "Vellu" Koivula: tuottaja, puuhamies

Reilu kolmekymppinen markkinoinnin ja matkailun osaaja, joka innostui kesäteatterista ja upeasta ruukkialueesta siinä määrin että päätyi kesätyökseen tuottamaan kesäteatteria lahjakkaalle näyttelijäryhmälle. Media-alan yrittäjyyden vastapainoksi teatteri tuo viihdyttävää vaihtelua kuumaan kesään 2013. Kokemusta tapahtumanjärjestämisestä Vellulta on kertynyt muutamien satojen yritystilaisuuksien tiimoilta ja paikallistuntemus seudusta toivottavasti täyttää teatterin penkit kaikkien esitysten osalta.
Lisäksi ryhmämme apuna häärii:

Kuvat: Hanna Tarkiainen wwww.kuvitelmia.fi
Juliste ja graafinen suunnittelu: Minna Marttila

 
 
171352 | Copyright © 2014 Strömforsin Ruukki